17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrban:Ar fi o eroare să guvernăm cu PSD, aşa cum am greşit cu suspendarea lui Băsescu

Orban:Ar fi o eroare să guvernăm cu PSD, aşa cum am greşit cu suspendarea lui Băsescu

Liderul liberal Ludovic Orban le-a transmis astăzi aleşilor locali PNL că trebuie descurajată orice dorinţă de a face guvern cu PSD, pentru că o astfel de mişcare ar fi o greşeală, aşa cum a fost şi implicarea partidului în acţiunea PSD-PRM de suspendare a preşedintelui Băsescu.
"Aş spune-o pe şleau, că ar trebui descurajată orice fel de dorinţă din interiorul PNL, care pentru a rămâne la guvernare ar fi dispus să guverneze cu PSD. Exact cum a fost o greşeală enormă să-l suspendăm pe Băsescu, să ne implicăm în campania pentru referendum alături de PSD şi PRM, lucru pentru care am plătit un preţ mare, partidul scăzând în sondaje.", le-a spus Orban liberalilor reuniţi, la Vaslui, în cadrul Ligii Aleşilor Locali ai PNL, organizaţie pe care o şi conduce.
"O nouă colaborare cu PSD ar însemna un nou compromis, însă pentru PNL prelungirea unei iluzii de putere înseamnă poate pentru o sută, două, cinci sute de liberali menţinerea unor poziţii privilegiate, însă înseamnă îngroparea viitorului PNL", a spus vicepreşedintele liberal, citat de NewsIn.
"Nu trebuie să accepţi să guvernezi în orice fel de poziţii, trebuie să arătăm că moţiunea e total inoportună. Se va crea doar o criză politică, ce va aduce după sine o criză economică. Dacă moţiunea va trece există două variante: guvern obedient faţă de Băsescu sau alegeri anticipate", a mai susţinut liderul liberal.
Declaraţia a fost făcută după ce jurnaliştii au fost invitaţi afară din sala unde se defăşura reuniunea, însă discursul său a fost înregistrat de camerele de filmat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS