30.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIdentităţi româneşti cumpărate cu 3.000 de euro

Identităţi româneşti cumpărate cu 3.000 de euro

* În această dimineaţă, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat două persoane din  R. Moldova, care, la ieşirea din ţară, au prezentat cărţi de identitate româneşti false.
Astăzi, în jurul orei 04.30, la P.T.F. Nădlac, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, două femei care s-au legitimat cu două cărţi de identitate româneşti.
Lucrătorii noştri au avut suspiciuni în legătură cu autenticitatea cărţilor de identitate prezentate la control, iar în urma verificărilor efectuate cu aparatura din dotare s-a constatat că acestea sunt  false total.
În urma cercetărilor, s-a stabilit că cele două persoane se numesc Rodica B., în vârstă de 22 de ani şi Ana U., de 46 de ani, sunt cetăţene R. Moldova şi au intrat legal în România, prin P.T.F. Albiţa,  în urmă cu cinci zile.
Femeile au declarat că au obţinut documentele false prin intermediul unui cetăţean român, a cărui identitate nu o cunosc şi căruia urmau să-i plăteasca 3.000 de euro fiecare, după ce ajungeau la destinaţie. Cele două intenţionau să meargă în Italia pentru a-şi găsi locuri de muncă.
Moldovencele sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând să fie prezentate procurorilor, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS