17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăriile din Vâlcea nu mai au bani pentru salariile angajaţilor

Primăriile din Vâlcea nu mai au bani pentru salariile angajaţilor

Secretarul Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Dirinea, a declarat astăzi că 79 de primării din totalul de 89, atât cât numără judeţul Vâlcea, nu mai au bani pentru a achita, începând cu luna septembrie, salariile funcţionarilor, informează NewsIn.
„Primăriile şi-au construit bugetele fără a lua în calcul trimestrul IV al anului, sperând în rectificarea bugetară. Toţi aşteptăm această rectificare, care ar trebui, conform informaţiilor pe care le deţinem, să aibă loc în această lună. În caz contrar ne vom descurca greu“, a mai spus Constantin Dirinea. Acesta a adăugat că unii primarii s-au plâns că sunt probleme şi în ceea ce priveşte achitarea depturilor băneşti  conform Legii nr. 76/2002 – privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.
Potrivit secretarului general al CJ Vâlcea, nici Direcţia Generală de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului, aflată în subordinea instituţie, nu are bani pentru plata salariilor în trimestrul IV al acestui an. „Soluţii parţiale se pot găsi, prin virări bugetare de la un capitol la altul, însă acestea nu pot rezolva toate necesităţile financiare“, a mai declarat Dirinea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS