20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate30 de persoane cu toxiinfecţie alimentară după o masă la o pensiune din Sibiu

30 de persoane cu toxiinfecţie alimentară după o masă la o pensiune din Sibiu

Un grup de 30 de elevi şi cinci cadre didactice au fost internaţi noaptea trecută la Spitalul Clinic Judeţean Oradea din cauza unei toxiinfecţii alimentare, informează NewsIn.
Copiii, cu vârsta între 7 şi 13 ani, de la Şcoala Generală din Ghiorac, au contractat toxiinfecţia după ce, în excursie fiind, au luat masa la o pensiune de lângă Sibiu.
Primele simtome au apărut câteva ore  mai târziu, când grupul se afla la Deva, unde o parte din copii au început să acuze dureri abdominale, motiv pentru care au fost internaţi la spitalul din localitate. Au fost, apoi, trimişi mai aproape de Oradea, la Spitalul Beiuş, de unde au ajuns, joi noaptea, la Spitalul Clinic Judeţean Oradea, la Secţia de Boli Infecţioase.
„Starea pacienţilor este bună. O parte din ei au avut forme uşoare de toxiinfecţie, cu crampe, deshidratare. Li s-a acordat asistenţa medicală corespunzătoare, fiind rehidrataţi, în următoarele zile vor fi externaţi. Totul se pare că a pornit de la masa consumată la pensiunea de lângă Sibiu”, a declarat astăzi dr. Sonia Drăghici, şef Secţie Boli Infecţioase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS