24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn avion al lui Silviu Prigoană s-a prăbuşit lângă Braşov

Un avion al lui Silviu Prigoană s-a prăbuşit lângă Braşov

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în această dimineaţă la marginea localităţii Sânpetru din judeţul Braşov. Cele două persoane aflate la bord, comandantul aerodromului "Iosif Filimon", Ioan Vancea, şi un elev al acestuia, şi-au pierdut viaţa. Din primele cercetări se pare că pilotul Ioan Vancea a declanşat paraşuta de susţinere a avionului înainte de prăbuşire.
Potrivit subprefectului Szakal Andras, avionul este proprietate particulară şi este înregistrat pe una dintre firmele omului de afaceri Silviu Prigoană.
Deocamdată nu se cunosc cauzele prăbuşirii avionului. Avionul era însă nou, fiind fabricat în Cehia, în 2005 şi având numai 700 de ore de zbor. Mai mult, aparatul era într-o stare tehnică perfectă, fiind verificat la începutul acestei săptămâni. Nici condiţiile meteo nu au fost nefavorabile. Înainte de prăbuşire, pilotul a încercat să evite impactul cu casele din jur.
Ioan Vancea era un pilot experimentat şi un instructor de pilotaj foarte apreciat. Comandantul mai avea trei zile până la pensionare.
"Nu cred că ar putea fi vorba despre o greşeală de pilotaj, având în vedere experienţa pilotului. L-am cunoscut personal pe comandantul Vancea. Anul acesta a fost un an cu multe accidente. Trebuie să aşteptăm verdictul comisiei. Nu pot să mă pronunţ în legătură cu motivul prăbuşirii", a declarat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, într-o intervenţie în direct, la Realitatea TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS