29.5 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProdusele Danone sunt conforme şi sigure pentru consumatori

Produsele Danone sunt conforme şi sigure pentru consumatori

Rezultatele analizei primite de la laboratorul european de referinţă confirmă faptul că produsele Danone sunt conforme şi sigure pentru consumatori.
Danone România anunţă că rezultatele analizei oficiale pe lotul de iaurt Delicios cu vişine, având termenul de expirare 11.09.07, sunt conforme cu legislaţia europeană, aşa cum rezultă din scrisoarea primită, în data de 29 august 2007, de la Autoritatea Naţională Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Aceste rezultate arată că produsele fabricate de Danone sunt conforme legislaţiei europene şi sunt sigure pentru consum.
În momentul în care Uniunea Europeană a suspectat o posibilă contaminare a unui ingredient vegetal (guarul), folosit de către mulţi furnizori de alimente din întreaga lume, Danone a analizat produsele deja fabricate care conţineau acest ingredient. Testele efectuate au dovedit că produsele respectă regulamentul CE 1881/2006 şi sunt sigure pentru consumatori.
Totuşi, ca măsură de precauţie, în deplină cooperare cu ANSVSA, Danone a retras de pe piaţă lotul de Delicios cu vişine cu termenul de expirare 11.09.07 şi a trimis mostre pentru a fi analizate într-un laborator de referinţă european. Rezultatele analizelor au confirmat că produsele sunt bune şi sigure pentru consum.
De zece ani de când este prezentă pe piaţa din România, Danone consideră ca prioritate absolută siguranţa consumatorilor săi. Danone asigură verificarea permanentă a calităţii şi siguranţei produselor sale, începând cu colectarea laptelui materie primă, până la produsul finit. Executăm în fiecare zi mai mult de 1700 de analize în laboratorul propriu şi colaborăm cu mai multe laboratoare europene acreditate, cu scopul de a preveni orice riscuri. Calitatea şi siguranţa alimentară reprezintă o preocupare zilnică a celor 700 de angajaţi de la Danone România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS