17.6 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcţiuni umanitare la "Baltica 07"

Acţiuni umanitare la „Baltica 07”

Reprezentanţi ai detaşamentului românesc dislocat la Baza Aeriană Siauliai, Lituania, care asigură serviciul Poliţie Aeriană în Ţările Baltice, vor dărui  sâmbătă, 1 septembrie, rechizite şi materiale sportive copiilor din clasa I de la şcoala "Pilot Judrenu Stepano Dariaus" din localitatea Klaipeda, cu ocazia deschiderii anului şcolar.
Continuând tradiţia detaşamentelor anterioare de a sprijini comunitatea locală, în săptămâna 3-9 septembrie, aviatorii români vor vizita copiii din două orfelinate din Siauliai pentru a le vor oferi dulciuri, haine, jucării, precum şi de a pune la dispoziţia conducerii acestor instituţii materiale necesare pentru renovarea unor spaţii.    
Forţele Aeriene Române asigură serviciul Poliţie Aeriană în Ţările Baltice cu patru aeronave MiG-21 LanceR de la Baza Aeriană Câmpia Turzii timp de trei luni, în perioada 1 august – 31 octombrie 2007.
Militarii români au efectuat până în prezent peste 70 ore de antrenament în zbor, pe timp de zi şi de noapte, şi sunt gata oricând să intervină pentru apărarea spaţiului aerian ce le-a fost încredinţat de NATO.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS