10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateToamna se numără vocile Craiovei

Toamna se numără vocile Craiovei

„Fii vocea cartierului tău!“ continuă în septembrie în centrul Craiovei, deschizând astfel un nou sezon de confruntări cu autorităţile din Bănie.

Proiectul de comunicare cel mai mare şi cel mai de succes din istoria Craiovei, „Fii vocea cartierului tău!“, este organizat de Gazeta de Sud din noiembrie 2006 şi se va finaliza în 2008, după ce va fi străbătut toate cartierele oraşului. Ideea GdS a fost de a le înlesni craiovenilor întâlnirea cu oficialii şi factorii executivi din administraţia Băniei, oferindu-le primilor prilejul, unic pentru cei mai mulţi dintre ei, de a le spune celorlalţi care sunt adevăratele probleme ale cartierelor. Deseori ţinte în câmp deschis ale craiovenilor, răspunzătorii invitaţi de GdS la dezbateri în funcţie de natura aspectelor negative sesizate de locuitorii oraşului au simţit mai acut chiar decât în anchetele obişnuite ale GdS acuzele celor peste 1.000 de oameni care au însoţit caravana „Fii vocea cartierului tău!“. În multe cazuri, beneficiul acţiunii a fost vizibil în scurt timp de la întrunire, autorităţile acţionând rapid sub presiunea maselor, exprimată atât în timpul discuţiilor, cât şi în articolele publicate în GdS. În alte cazuri, autorităţile şi-au dat arama pe faţă, dovedind că nu pot gestiona situaţii care le fac viaţa grea craiovenilor. Prezent la fiecare dintre paşii proiectului, primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat în nenumărate rânduri că are câte ceva de învăţat despre oraş şi despre oamenii săi la fiecare dintre confruntări.

 

Au rămas şase

 

Craioviţa este primul cartier în care „Fii vocea cartierului tău!“ a strâns aprecierile locuitorilor. Au răspuns apoi invitaţiei GdS craiovenii din cartierul 1 Mai, în decembrie 2006. Lunar, întâlnirile s-au mutat în Valea Roşie, în ianuarie 2007, apoi în cartierul George Enescu, în februarie, în Brestei, în martie, în Brazda lui Novac, în aprilie, Rovine, în mai. După vacanţa de vară vine rândul Centrului, unde GdS îi aşteaptă pe craioveni la Colegiul Naţional „Elena Cuza“, pe 18 septembrie, la ora 18.00, şi al celorlalte cinci zone ale Băniei încă nevizitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS