15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSuceava: Ploile abundente au luat viaţa unui tânăr

Suceava: Ploile abundente au luat viaţa unui tânăr

Un bărbat a căzut cu maşina în albia unui pârâu, duminică dimineaţa, după ce terasamentul drumului a fost rupt de ape. Tânărul s-a înecat în apele pârâului Lucava din judeţul Suceava.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru situaţii de urgenţă spun că bărbatul a intrat cu maşina într-o zonă cu restricţii de circulaţie, fără să ţină seama de indicatoare. Cel mai probabil, a crezut că ARO-ul pe care îl conducea va face faţă drumului cu probleme. Din păcate însă, drumul s-a surpat din cauza ploilor, iar bărbatul a căzut cu maşina în apă.
"Pe ruta Moldova Lucina la kilometrul 3, în timp ce circula foarte aproape de marginea drumului şi înspre pârâul Lucava, s-a surpat drumul comunal, iar maşina s-a surpat în acel pârâu. Porţiunea de teren nu a fost dosebit de mare, dar suficient ca autoturismul să se răstoarne cu conducătorul auto", a declarat şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Lulcel Lulciuc.
Tot în judeţul Suceava, peste 1.400 de oameni din satele Argel şi Damacusa au rămas izolaţi, după ce drumul care ducea spre satele lor a fost distrus de ape. 25 de gospodării şi 40 hectare de fâneaţă au fost inundate. Cele mai afectate localităţi din judeţ sunt Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei, unde au căzut 80 de litri pe metru pătrat.  În zona haltei Vatra Moldoviţei circulaţia feroviară a fost blocată aproape două ore pe relaţia Moldoviţa-Vama.
20 de gospodării din comuna Pipirig, judeţul Neamţ, au fost inundate, şi peste 5 kilometri dintr-un drum comunal a fost acoperit de ape. Echipe ale Inspectoratului pentru situaţii de urgenţă se chinuie acum să scoată apa din casele oamenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS