14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia restricţionează lichidele la bordul avioanelor începând de luni

Rusia restricţionează lichidele la bordul avioanelor începând de luni

Autorităţile ruse introduc începând de luni restricţii privind transportul lichidelor la bordul avioanelor, similare celor impuse de Uniunea Europeană şi Statele Unite începând de anul trecut, transmite RIA Novosti.

Autorităţile europene şi americane au restricţionat cantitatea de lichide care poate fi transportată în bagajele de mână după dejucarea unui complot terorist care viza curse aeriene transatlantice, vara trecută.

Începând de luni, şi pasagerii companiilor aeriene ruseşti au voie să transporte lichide doar în flacoane de 100 de mililitri puse în pungi de plastic transparente şi închise cu bandă adezivă. Medicamentele şi hrana pentru bebeluşi pot fi transportate în bagajele de mână fără restricţii.

Pasagerii pot lua cu ei la bord produse lichide în recipiente mai mari de 100 de mililitri dacă le-au cumpărat din magazinele Duty Free şi au chitanţele care dovedesc acest lucru.

Autorităţile aeroportuare de la Moscova au anunţat că implementarea noilor măsuri nu va conduce la întârzieri la punctele de control.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS