15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal între maghiarii şi romii din comuna Apaţa

Scandal între maghiarii şi romii din comuna Apaţa

Confruntări violente au avut loc, noaptea trecută între maghiarii şi romii din comuna braşoveană Apaţa. Supăraţi că romii le fură recoltele de pe câmp, maghiarii au ieşit în stradă, hotărâţi să-şi facă dreptate. În urma confruntărilor, mai multe persoane din ambele tabere au fost rănite.
Peste o sută de poliţişti şi jandarmi s-au deplasat în localitate pentru a preveni reizbucnirea conflictului. În această dimineaţă, romii l-au acuzat pe primar că i-a incitat pe maghiari la violenţe.
"Ceea ce se spune nu este adevărat, eu am ajuns exact după o oră după ce a început scandalul, nici nu eram în localitate", a susţinut Iuliu Boloni, primarul localităţii Apaţa.
Maghiarii susţin că au surprins un grup de romi furând recolta de pe câmp. A urmat un conflict între maghiarii şi romii din localitate. Trei persoane au fost rănite, dar nimeni nu a fost spitalizat. Geamurile mai multor case ale romilor au fost sparte.
Conflictul a fost stins la apariţia forţelor de ordine. 130 de poliţişti şi jandarmi au fost deplasaţi aseară la Apaţa. Poliţia va efectua astăzi o anchetă pentru a stabili care sunt persoanele implicate în conflict.
Astăzi, autorităţile locale şi judeţene au stabilit formarea unei comisii interetnice, care va coordona paza în comună.
La Apaţa, atât localnicii cât şi autorităţile spun că furturile de pe câmp au devenit o obişnuinţă în ultimele luni. Niciodată însă evenimentele nu au degenerat în violenţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS