20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIaurturi Danone retrase din magazine

Iaurturi Danone retrase din magazine

Două tipuri de iaurt produse de compania Danone au fost retrase dintr-un hipermarket din Ploieşti, informează Realitatea TV. Decizia a fost luată de autorităţile sanitar-veterinare din Capitală, care susţin că produsele ar conţine o cantitate neprecizată de dioxină, o substanţă foarte toxică pentru organismul uman.
Autoritatea sanitar-veterinară a descoperit în cele două tipuri de iaurt cu fructe aşa-numita gumă de guar, posibil contaminată cu dioxină. Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare, loturile de produse care ar putea fi contaminate au fost retrase şi sechestrate. Mai mult decât atât, din aceste loturi au fost prelevate probe care au fost deja transmise Laboratorului Comunitar de Referinţă, pentru a fi analizate.
"Dioxina este periculoasă, este contaminantă, deci este un produs care este periculos pentru organism, afectând diferite organe", a declarat dr. Liviu Rusu, director general D.S.V.S.A.
Compania Danone a anunţat, astăzi, într-un comunicat de presă, că a oprit producţia de iaurturi cu fructe care conţin gumă de guar. În acelaşi comunicat se mai arată că substanţa menţionată de autorităţile sanitar-veterinare este folosită indirect în produs, iar cantitatea este foarte redusă, astfel încât nu există niciun pericol asupra sănătăţii consumatorilor. Cu toate acesta, compania Danone anunţă că întreaga cantitate de iaurt cu fructe produsă anterior descoperirii făcute de autoritatea sanitar-veterinară se află fie sub controlul ANSVSA, fie în depozitele sale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU