19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNavă nord-coreeană, reţinută în Portul Constanţa

Navă nord-coreeană, reţinută în Portul Constanţa

O navă nord-coreeană care prezenta mai multe deficienţe grave a fost reţinută, marţi, de autorităţile portuare constănţene pentru că punea în pericol siguranţa navigaţiei, informează NewsIn.
Potrivit reprezentanţilor Autorităţii Navale Române, nava Marwa sub pavilion Coreea de Nord a primit interdicţia de a părăsi portul în urma unui control al inspectorilor Port State Control. Vasul este ancorat în dana 20 a portului Constanţa, iar autorităţile au stabilit că prezenta 45 deficienţe, dintre care 11 au impus reţinerea acestuia.
Reprezentanţii Autorităţii Navale Române spun că s-a constatat că  persoana de contact de la companie în caz de necesitate nu este cunoscută la bord, instalaţia radio nu funcţionează, ca de altfel şi  detectorul de nivel maxim a apei. Mai mult, ofiţerii de punte nu cunosc modul de lucru cu echipamentul de radiocomunicaţii, puntea la nivelul bărcilor de salvare este găurită, iar aparatele individuale de respirat lipsesc. Nava a fost reţinută până la remedierea deficienţelor şi efectuarea unei reinspecţii pentru a se permite părăsirea portului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS