17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVictima exploziei de la Oltchim a fost condusă pe ultimul drum

Victima exploziei de la Oltchim a fost condusă pe ultimul drum

Copiii, soţul, colegii şi sute de oameni din comuna Olanu, judeţul Vâlcea, au condus-o ieri pe Elena Ancuţa pe ultimul drum. Femeia, de 42 de ani, a murit în explozia care a avut loc, pe 14 august, la SC Oltchim SA. Alţi doi colegi ai femeii sunt internaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti, în stare critică.

Lacrimi şi durere mare a fost ieri în comuna Olanu. Nu doar familia şi rudele au plâns-o pe Elena Ancuţa, ci toată comunitatea din Olanu. Cu flori şi lumânări aprinse, oamenii au condus-o pe ultimul drum. Femeia a fost înmormântată la biserica din Olanu. Elena Ancuţa era o femeie extraordinară. Acest lucru nu îl spun doar copiii ei, ci şi colegii, dar şi oamenii din Olanu. „Era minunată. Păcat că a murit nevinovată“, au murmurat, îndurerate, mai multe femei din cortegiul funerar. Ea a lăsat în urmă un soţ şi doi copii, o fată, Cristina, de 23 de ani, şi un băiat, Alin, de 21 de ani. Cristina este căsătorită şi lucra în Italia de ceva timp. Ea s-a întors acasă miercuri seară şi şi-a găsit mama în coşciug. Alin lucrează la Primăria Galicea, iar tatăl lor este pensionar. „Nu mai are cine să ne poarte de grijă. Mama m-a sunat înainte cu un sfert de oră de a se produce tragedia. Eu am probleme cu amigdalele. Eram la spital marţi ca să mă interesez de doctor pentru a mă opera. M-a sunat să mă întrebe dacă am rezolvat. I-am spus că nu şi a zis să mă duc acasă. Apoi s-a întâmplat tragedia“, a povestit plângând Alin, în timp ce strângea în braţe tabloul cu chipul mamei.

Băiatul Elenei vrea să dea Oltchimul în judecată

Alin spune că nu ştie cum s-a întâmplat tragedia, doar din ce a auzit de la colegii mamei lui. „Spun angajaţii de la Oltchim că s-a produs o bubuitură în secţie şi că mama a sărit de sus, de la şase metri. În urma exploziei era complet goală, toată arsă, nu o mai recunoşteai. Am auzit că acum se dă vina pe victime pentru producerea exploziei. Ea nu are cum să fie de vină. O să dăm Oltchimul în judecată ca să obţinem despăgubiri pentru că altfel s-a sacrificat mama degeaba, deşi banii nu o mai aduc înapoi“, a declarat Alin. „Cristina a venit miercuri din Italia. Lucrează acolo în agricultură. Ştia mama că vine acasă şi de două săptămâni încerca să o angajeze la combinat ca să nu mai plece la muncă în străinătate. În cele două săptămâni, cei de la combinat au tot amânat-o. Acum, după ce a murit mama, vin şi ne roagă să se angajeze Cristina. Am primit de la Oltchim 3.500 de lei ajutor de înmormântare“, a mai spus Alin. Tânărul urma să se cunune peste câteva săptămâni cu Alexandra, o tânără din Olanu. „Sunt foarte afectată. Ce să mai spun. Eram cele mai bune prietene şi colege de serviciu. Împărţeam şi o bucăţică de pâine. Nu mă mai duc la serviciu“, a spus plângând Ileana, cea mai bună prietenă a Elenei.

Doi dintre răniţi sunt în stare critică

Constantin Andreescu, şef Serviciu organizare Oltchim, a spus că valoarea ajutoarelor acordate familiei Ancuţa va fi de peste 20.000 de euro, conform asigurărilor şi contractului colectiv de muncă: „Miercuri am fost la Spitalul de Arşi din Bucureşti, unde doi dintre cei patru răniţi în explozie sunt în continuare în stare foarte critică. În privinţa stării lor de sănătate nu ne putem pronunţa, pentru că nu ştim ce se va întâmpla“. La Spitalul de Arşi din Bucureşti se zbat între viaţă şi moarte Marian Bănescu, de 34 de ani, care are arsuri de peste 70% pe suprafaţa corpului, şi Elena Creangă, de 37 de ani, cu arsuri de gradele III şi IV pe 95% din suprafaţa corpului. Ceilalţi doi răniţi, Georgeta Gherghe şi Gheorghe Sinescu, au arsuri pe 25% din suprafaţa corpului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS