18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncălcare a drepturilor copilului

Încălcare a drepturilor copilului

În ziua de marţi, în jurul orei 14.30, membrii unei patrule de jandarmi, care executau serviciul de ordine şi siguranţă publică în zona centrală a municipiului Suceava, au observat în apropierea Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava o persoană de sex masculin care adresa injurii unui minor şi încerca să-l lovească.
Jandarmii au intervenit şi l-au oprit pe bărbatul care se manifesta violent iar în urma legitimării acestuia, au constatat că se numeşte Vasile G, de 59 ani, din municipiul Bacău, fără ocupaţie şi cu antecedente penale.
În prezenţa unui reprezentant al Autorităţii Tutelare din cadrul Primăriei municipiului Suceava, minorul agresat, A.F., de 10 ani, din municipiul Bacău, a relatat faptul că îl cunoaşte pe Vasile G., zis Ariciul, de aproximativ 2 ani şi că în această perioadă bărbatul l-a forţat să cerşească pe raza mai multor localităţi din Moldova. În ziua de 13.08.2007, minorul, care provine dintr-o familie dezorganizată, a părăsit locuinţa părinţilor şi s-a deplasat împreună cu Vasile G. spre municipiul Suceava. Marţi, în jurul orelor 11.00, bărbatul i-a stabilit ca „loc de muncă” parcarea din faţa Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou. După aproximativ 3 ore, Vasile G. s-a apropiat de copil şi l-a întrebat ce sumă a primit de la trecători. Obişnuit cu „încasări” de minim 40 lei zilnic, bărbatul s-a arătat nemulţumit de faptul că minorul nu a reuşit să impresioneze suficient trecătorii, i-a adresat acestuia cuvinte jignitoare şi a încercat să-l lovească, dar a fost oprit de jandarmi.
Jandarmii i-au întocmit făptuitorului actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „recrutare ori constrângere a unui minor la cerşetorie”, faptă prevăzută şi sancţionată de Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, iar minorul a fost internat la Centrul de Primire al Minorilor în Regim de Urgenţă Suceava.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS