18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAeroportul Băneasa, redeschis în această după-amiază

Aeroportul Băneasa, redeschis în această după-amiază

Aeroportul Bănease a fost redeschis în această după-amiază, după ce ministrul transporturilor, Ludovic Orban a efectuat un zbor demonstrativ de pe Henri Coandă pe Băneasa. Redeschiderea aeroportului nu a fost lipsită de incidente, pentru că depindea de demolarea unei vile, care se afla în apropierea pistei aeroportului. Odiseea demolării vilei din Pipera a continuat şi astăzi, deşi azi-noapte, în jurul orei 22:00 autorităţile dădeau ca sigură dărâmarea casei construite lânga pista de aterizare a aeroportului Băneasa. Muncitorii au oprit însă lucrul fiindcă era prea întuneric şi au vrut să evite eventuale accidente. Asta după ce, în cursul zilei de ieri, au aşteptat ore întregi o banală autorizaţie de demolare, care a întârziat să apară. Autorităţile au cerut muncitorilor să recupereze cât mai mult din materialele de construcţie ale clădirii. Astfel, o acţiune simplă s-a transformat într-una migăloasă, de durată, relatează Realitatea TV.
Problemele nu s-au sfârşit, însă, aici. Lucrările au fost reluate azi dimineaţă, pe la la ora 8:00, numai că nu au durat mult timp. Muncitorii au oprit din nou lucrul fiindcă şi-au dat seama că vila era deja racordată la reţeaua de gaze. Şi, de asemenea, pentru a evita o nenorocire s-au pus pe aşteptat. Au aşteptat echipele Distrigaz ore întregi, până când au debranşat singuri clădirea.
Lucrul nu a început, însă, nici după această operaţiune, întrucât demolarea clădirii trebuia să se facă sub ochii ministrului transporturilor. Abia după ce a făcut un scurt zbor – demonstrativ – de pe aeroportul Otopeni pe Băneasa, Orban a ajuns la locul cu pricina. Şi …în sfârşit buldozerele au culcat la pământ pereţii vilei buclucaşe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS