20.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolicitanţi mulţi, bilete de tratament puţine

Solicitanţi mulţi, bilete de tratament puţine

324 de bilete de tratament pentru pensionari au fost alocate de Casa Naţională de Pensii şi Asigurări Sociale (CNPAS) judeţului Olt pentru luna august. Pentru seria 19 – 27 august au fost repartizate bilete la munte şi la mare. Numărul de cereri pentru acest sezon este foarte mare, astfel că vârstnicii trebuie să se „bată“ pentru cele câteva sute de bilete. Pentru litoral numărul este foarte mic. „Şi în aceste serii au fost alocate doar câteva bilete pentru staţiunile de la malul mării“, a spus directoarea Casei Judeţene de Pensii, Silvia Drăghici.
La bazele de tratament ale Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse (MMFES), în staţiuni precum Amara, Bala, Pucioasa, Covasna sau Buziaş au fost repartizate 50 de bilete de tratament. Acestea sunt cu regim special, fiind gratuite. Cei care le pot solicita sunt beneficiarii IOVR, respectiv veteranii de război, persoanele persecutate politic şi persoanele cu handicap. Pensionarii îşi mai pot alege să petreacă sejurul, în afară de staţiunile amintite, la Călimăneşti-Căciulata, Olăneşti, Govora sau Herculane, care sunt şi cele mai solicitate de pensionari.
„Vârstnicii trebuie să aibă în vedere ca atunci când merg la medicul de familie să ceară să li specifice în recomandarea medicală cel puţin trei staţiuni. Astfel există probabilitatea ca ei să poată fi repartizaţi pentru una dintre staţiunile pentru care optează“, a declarat Silvia Drăghici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS