15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO viitură puternică a izolat localitatea Moeciu

O viitură puternică a izolat localitatea Moeciu

În această noapte, o viitură puternică a afectat localitatea Moeciu de Sus din judeţul Braşov. Torentele au rupt un drum comunal şi au blocat şi un drum judeţean. Circa o sută de case au fost izolate, mai multe au fost inundate, iar drumul care leagă Moeciu de Sus cu Moeciu de Jos a fost distrus, zeci de turişti fiind blocaţi pe Valea Popii, informează Realitatea TV.
"La această oră am stabilit un plan de măsuri pentru a prelua tronsonul de drum comunal care este blocat, respectiv Valea Popii, Moeciu de Sus. În câteva ore vrem să se reia circulaţia pe drumul afectat. Acum sunt 80 de gospodării izolate în această zonă", a relatat Nicolae Clinciu, primarul localităţii Moeciu.
"Încă nu se poate face bilanţul pagubelor. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi se fac toate eforturile pentru degajarea drumurilor", a declarat subprefectul judeţului Braşov, Andraş Jakal.
"La ora actuală ploaia s-a oprit, cursul apei este normal, nu a ieşit din matcă, şi se intervine pentru repararea drumului comunal", a spus Gabriel Meşotă, purtător de cuvânt ISU Braşov.
"În urmă cu două ore viitura care s-a declanşat din munte a blocat un pod pe Valea Popii, Moeciu de Sus. Apa a fost deviată spre două gospodării, iar în drumul ei spre vale a mai afectat câteva poduri şi drumul judeţean 112F, Moeciu de Jos-Moeciu de Sus. Sunt în pericol trei stâlpi de lumină electrică. Este blocată Valea Popii, nu se poate circula şi sunt mai mulţi turişti care nu se pot deplasa de acolo. La ora aceasta nu putem interveni pentru că nu poate circula niciun utilaj, riscă să fie luat de apă", a spus primarul localităţii Moeciu, Nicolae Clinciu.
"Drumul judeţean 112F, de la Moeciu de Jos spre Moeciu de Sus, a fost acoperit cu grohotiş, iar pe o porţiune de 300 de metri nu se poate circula. În zona Valea Popii, pe drumul comunal 53 s-a rupt o porţiune de drum de 60 de metri şi a fost inundată o gospodărie, iar două poduri şi două podeţe au fost afectate de torenţi. Nu sunt persoane evacuate sau victime. Sperăm ca în cursul zilei de astăzi, dacă se opreşte ploaia, să reparăm drumurile afectate", a declarat Gabriel Meşotă, purtător de cuvânt ISU Braşov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS