13.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaporal mort la instrucţie

Caporal mort la instrucţie

Un militar de la UM 01043 – Antiaeriană Craiova a decedat ieri în timpul programului de instrucţie de la poligonul „Obedeanu“ din municipiu.
Conform unui comunicat emis ieri de Brigada 2 Infanterie „Rovine“ Craiova, caporalul Vilie Gheorghe Herăscu, de 41 de ani, şi-a pierdut brusc cunoştinţa în jurul orei 10.45, în timpul programului de instrucţie. „Caporalul s-a purtat normal toată dimineaţa, după care, brusc, a leşinat, în timpul unei zile obişnuite de instrucţie. Acesta a fost transportat de urgenţă la spital, însă nu s-a mai putut face nimic“, a declarat locotenent Alin Preda, ofiţer de relaţii cu presa în cadrul Brigăzii 2 „Rovine“ Craiova.
După ce şi-a pierdut cunoştinţa, militarul a fost transportat de echipa medicală de intervenţie la Spitalul Municipal „Filantropia“, acesta fiind mai aproape de locul incidentului decât Spitalul Militar.
În ciuda eforturilor de resuscitare depuse de echipa medicală a spitalului, militarul a decedat la ora 11.35. Caporalul Vilie Gheorghe Herăscu era încadrat la UM 01043 ca şofer din anul 1992. Era căsătorit şi avea o fetiţă de 13 ani. Din primele verificări s-a stabilit că militarul nu figura în evidenţa medicului de familie cu vreo afecţiune. Cauza morţii caporalului va fi stabilită astăzi, după efectuarea necropsiei. „Militarii Brigăzii 2 Infanterie «Rovine» îşi exprimă regretul pentru decesul subit al colegului lor şi sunt alături de familia sa în aceste clipe grele. Mâine (astăzi – n.r.) se va face autopsia pentru a se stabili cauza morţii, după care caporalul Vilie Gheorghe Herăscu va fi înmormântat cu onoruri militare“, a încheiat Alin Preda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII