21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateExplicaţie "perfect tâmpită" pentru schimbarea prefectului de Dolj

Explicaţie „perfect tâmpită” pentru schimbarea prefectului de Dolj

Vicepreşedintele PD, Radu Berceanu, a declarat astăzi la Craiova că explicaţia dată de Guvernul Tăriceanu pentru demiterea prefectului de Dolj este una „perfect tâmpită“, informează NewsIn.
În ceea ce priveşte motivaţia pentru demiterea lui Nicolae Giugea, dar şi a celorlalţi prefecţi PD eliminaţi din prefecturi de către Guvernul Tăriceanu, Berceanu consideră că explicaţiile date nu sunt relevante. „Explicaţia pe care a dat-o Guvernul Tăriceanu este perfect tâmpită. Nu ştiu dacă schimbarea lui din funcţie a fost făcută măcar cu respectarea legislaţiei“, a declarat Berceanu. Acesta susţine însă că nu se poate pune în pielea fostului prefect pentru a-l sfătui dacă trebuie sau nu să dea în judecată Guvernul pentru hotărârea de demitere din funcţie. „Giugea este un om prea mare, vaccinat, în deplinătatea drepturilor constituţionale, pentru ca eu să-i dau sfaturi. El a ales probabil să plece, aşa crezând că Tăriceanu e serios şi se ţine de cuvânt, apropo de momentele în care spunea că prefecţii sunt apolitici. Mai suntem şi alţii care ne-am închipuit asta. Ei bine, uite că nu se ţine!“, a mai spus Radu Berceanu.
Totodată, în ciuda faptului că apreciază că motivele invocate de Guvern pentru schimbarea lui Giugea din funcţie sunt neîntemeiate, Berceanu spune că executivul nu potate fi dat în judecată decât dacă se vor găsi nişte temeiuri legislative concrete. „În motivele lor nu cred nici copii de cinci ani… chipurile, pleacă prefecţii PD, pentru că a răsărit soarele pe stânga. Mai bine nu spuneau nimic decât să se apuce să dea explicaţii perfect aiuritoare“, a spus Berceanu.
Guvernul a înlocuit din funcţie prefecţii din judeţele Dolj, Ialomiţa, Teleorman, Argeş, Hunedoara şi Braşov, dintre care cinci au fost membri ai PD, fiind acuzaţi de reprezentanţii altor partide că au susţinut formaţiunea democrată la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Aceştia sunt Nicolae Giugea (judeţul Dolj), Marinică Cazacu (Ialomiţa), Ionel Izină (Teleorman), Ion Cârstoiu (Argeş), Aurelian Leonard Danu (Braşov) şi Cristan Marius Vladu (Hunedoara) şi au fost înlocuiţi din funcţie cu Dumitru Silviu (Dolj), Stelian Caramitru (Ialomiţa), Zorinel Niculae (Teleorman), Ion Popa (Argeş), Adriana Donţu (Braşov) şi Dan Aurel (Hunedoara).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU