15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTinerii "cercetaşi" se antrenează la Sibiu

Tinerii „cercetaşi” se antrenează la Sibiu

Cea de-a patra ediţie a Taberei de vară pentru cercetaşi se va desfăşura, în perioada 4-12 august 2007, la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.
Festivitatea de deschidere a taberei va avea loc duminică, 5 august, în prezenţa locţiitorului şefului Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul şi Informare Publică, general-maior Tudor Munteanu, şi a invitatului de onoare, colonelul (r.) Cristian Ţopescu, cel mai cunoscut comentator sportiv român.
Activitatea este organizată de Direcţia Informare şi Relaţii Publice a Ministerului Apărării, în colaborare cu Statul Major al Forţelor Terestre şi în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Asociaţia Euroatlantică “Manfred Wőrner”.
Desfăşurată sub deviza “Fii cel mai bun! Fii la înălţime!”, tabăra are ca obiective promovarea, în rândurile elevilor de liceu, a imaginii Armatei României, a spiritului de competiţie şi a celui de echipă, dezvoltarea şi valorificarea calităţilor fizice ale tinerilor participanţi.
Cercetaşii vor învăţa să mânuiască armamentul de infanterie şi vor executa trageri cu puşca cu aer comprimat. Ei vor fi familiarizaţi cu elementele de bază ale instrucţiei cercetaşilor, cu diferite procedee de orientare în teren şi de supravieţuire în condiţii şi situaţii speciale. De asemenea, vor desfăşura activităţi sportive şi aplicativ-militare (aruncarea grenadei, trecerea pistei cu obstacole, ştafeta militară) şi vor participa la activităţile cultural-artistice care se desfăşoară în această perioadă în cadrul programului “Sibiu – Capitală culturală europeană 2007”.
Participanţii, 42 de elevi fete şi băieţi, din Bucureşti şi din judeţele Bistriţa-Năsăud, Bacău, Brăila, Caraş-Severin, Constanţa, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Vaslui şi Vâlcea, au fost selecţionaţi în urma unei competiţii naţionale, desfăşurate on-line pe web-site-ul www.mapn.ro/tabara, în perioada martie – iunie 2007.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS