26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVămile, luate cu asalt

Vămile, luate cu asalt

Numărul cetăţenilor români, dar şi străini care tranzitează în perioada concediilor punctele de trecere a frontierei din judeţul Dolj este în continuă creştere.

Poliţiştii de frontieră doljeni se aşteaptă ca zeci de mii de români aflaţi la muncă în străinătate, dar şi mulţi români şi străini care pleacă sau vin din concedii să ia cu asalt cele două puncte de trecere a frontierei din Dolj. În luna iulie, aproximativ 20.000 de cetăţeni români şi 32.000 de cetăţeni străini s-au prezentat în punctele de trecere a frontierei doljene. Din aceştia, circa 15.000 de străini au intrat în România, iar aproximativ 17.000 au ieşit. De asemenea, circa 10.000 de români au ieşit din ţară în iulie şi tot atâţia au intrat. Conform statisticilor Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Dolj, comparativ cu luna iunie a acestui an, traficul a crescut simţitor, în acestă lună aproximativ 15.000 de cetăţeni români şi 25.000 de cetăţeni străini tranzitând frontiera.

Comparativ cu luna iulie a anului trecut, când s-au înregistrat în jur de 33.000 de persoane, în acest an se constată o creştere de peste 57 %. Trendul crescător în această perioadă se constată şi în cazul mijloacelor de transport, numărul acestora fiind cu aproximativ 15% mai mare în luna iulie, faţă de luna anterioară.

Europa este în vacanţă

 

Principalul motiv pentru care vămile sunt luate cu asalt este faptul că august este luna concediilor în majoritatea ţărilor europene. Poliţiştii de frontieră doljeni se aşteaptă ca numărul persoanelor care intră şi ies din ţară să fie din ce în ce mai mare. „Ne aşteptăm în continuare la menţinerea acestui trend ascendent, pentru că în această perioadă foarte mulţi cetăţeni români călătoresc în străinătate şi vin din străinătate. Chiar dacă este mai mare decât de obicei, traficul la nivelul punctelor de trecere se desfăşoară în condiţii normale“, a declarat inspector Dănuţ Rudăreanu, purtătorul de cuvânt al IJPF Dolj.

Informaţii

Poliţiştii de frontieră doljeni le reamintesc cetăţenilor români care doresc să călătorească în străinătate faptul că pot obţine informaţii în acest sens prin consultarea paginii de web a Poliţiei de Frontieră Române – www.politiadefrontiera.ro sau sunând la numărul de telefon 959 pentru teritoriu şi 9590 pentru Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS