12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024

SCURTE ŞTIRI

Miel cu şapte picioare

Într-o fermă din Noua Zeelandă a venit pe lume zilele trecute un miel cu totul deosebit. După cum informează Krone.at, animalul s-a născut cu şapte picioare şi cinci dintre acestea sunt folosite pentru mers.
Celelalte două atârnă pur şi simplu în spate. „Nu am văzut niciodată ceva asemănător“, a declarat fermierul Dave Callaghan. În prezent, el se află într-o clinică veterinară. În opinia medicilor, care consideră că picioarele în plus sunt rezultatul unei erori din timpul formării embrionului, şansele ca mielul să trăiască prea mult sunt minime.

Şcoala cu un profesor şi un elev

Problema claselor suprapopulate şi a colegilor răutăcioşi îi este total necunoscută unui băiat de şase ani, din Indonezia. După cum informează Krone.at, micul Alen este singurul elev al şcolii primare de pe insula Mapia. Directorul şcolii şi, totodată, singurul profesor, Charles Faidiban, a avut în subordine cinci elevi când şi-a luat în primire postul, în luna martie. Câteva săptămâni mai târziu, patru s-au retras şi Alen a rămas singurul elev.

A promis că va dona mii de laptopuri copiilor săraci

Miliardarul mexican Carlos Slim, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, a promis că va dona 250.000 de laptopuri copiilor din Mexic, informează site-ul pr-inside.com. Magnatul mexican a promis că, până la sfârşitul acestui an, va dona 250.000 de laptopuri şi că în 2008 vor fi oferite copiilor un milion de calculatoare. Carlos Slim a hotărât să facă acest gest considerând că „educaţia digitală poate fi cheia succesului pentru mexicanii săraci“.
Revista Forbes l-a clasat pe Carlos Slim pe locul al doilea în topul celor mai bogaţi oameni din lume, averea acestuia fiind estimată la 53 de miliarde de dolari, însă anumiţi analişti financiari spun că este foarte posibil ca averea mexicanului să o fi depăşit pe cea a fondatorului Companiei Microsoft, Bill Gates.

Absolventă la 94 de ani

O bunicuţă australiană care a abandonat şcoala la 12 ani este considerată cea mai bătrână absolventă din lume. După cum informează Reuters.it, Phyllis Turner şi-a început studiile la Facultatea de Medicină, din cadrul Australia Adelaide University, la vârsta de 90 de ani. „M-am simţit foarte mulţumită după cinci ani de studii şi îmi pare rău că s-a terminat“, a declarat doamna Turner, care foloseşte un baston ca să poată merge. Coordonatorul său pentru lucrarea de licenţă, profesorul Maciej Henneberg, a mărturisit că a fost impresionat de energia bătrânei şi de dorinţa sa de studiu. „Din punct de vedere psihic, era ca orice student. Nu era nici o diferenţă între modul său de gândire, entuziasmul şi interesele sale şi cele ale unui tânăr de 25 de ani. Are o minte foarte ageră. O vom ajuta să intre în Cartea Recordurilor“, a spus profesorul.

Orlando Bloom nu suportă să vadă filmele în care a jucat

La fel ca mulţi dintre colegii săi de breaslă, actorul Orlando Bloom refuză să privească filmele în care a jucat deoarece nu suportă să se vadă pe micul ecran, având senzaţia că prestaţia sa de actor este deplorabilă, informează site-ul pipole.net. Chiar dacă a fost vedeta unor filme ce s-au bucurat de un succes enorm, „Piraţii din Caraibe“ sau „Stăpânul inelelor“, Orlando nu are încredere în capacitatea sa de a interpreta un rol. „Nu am privit niciodată un DVD cu un film în care joc eu. Probabil că într-o zi va trebui să le arăt copiilor mei. Mă enervează să le văd în camerele de hotel sau în avion. Îmi spun în mintea mea: «Doamne, în ce hal am jucat!. Nu suport să mă văd»“, a dezvăluit Orlando Bloom.

Paris Hilton a lansat o colecţie de pantofi

După bijuterii, parfumuri şi accesorii de modă, Paris Hilton nu ratează niciodată ocazia de a-şi diversifica investiţiile, fiind implicată acum într-o nouă afacere. După cum informează site-ul pipole.net, starleta de 26 de ani şi-a lansat recent propria colecţie de pantofi în parteneriat cu firma Antebi. Paris a declarat că nu vrea să se oprească aici. „Scopul meu este de a crea o linie de haine şi de accesorii completă“, a spus Paris.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS