26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Justiţiei, în vizită în Finlanda

Ministrul Justiţiei, în vizită în Finlanda

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, s-a întâlnit marţi, 31 iulie cu omologul său, dna Tuija Brax, în cadrul vizitei oficiale  pe care o desfăşoară în Finlanda, în perioada 30 iulie – 1 august.
Pe agenda discuţiilor cu ministrul finlandez s-au aflat teme privind cooperarea bilaterală în domeniul justiţiei, progresele înregistrate de România în lupta împotriva corupţiei şi reforma sistemului judiciar, puncte comune de interes pe agenda reuniunilor miniştrilor justiţiei din Uniunea Europeană.
Pe lângă întâlnirea cu ministrul finlandez al justiţiei, Tudor Chiuariu s-a întâlnit cu procurorul general al Finlandei, dl Matti Kuusimäki şi cu dna Rita Sahavirta, procuror specializat în combaterea criminalităţii economice, ambele la sediul Oficiului Procurorului General.
În cadrul vizitei, Tudor Chiuariu a mai avut întrevederi cu decanul Facultăţii de Drept din Helsinki, dl Jukka T. Kekkonen prilej cu care au fost abordate teme legate de curricula juridică, aspecte de organizare şi administrare, ariile de specializare etc.
Un punct important pe agenda întâlnirilor a fost vizita la sediul Parlamentului finlandez. Aici s-a întâlnit cu dl Kimmo Sasi, preşedintele Comitetului pentru Afaceri Legale din Parlamentul Finlandez; discuţiile au privit mecanismul parlamentar, dificultăţile procesului legislativ şi proiectele aflate în dezbatere.
Tema modului de organizare şi funcţionare a magistraţilor din Finlanda a constituit subiectul discuţiei cu directorul general al direcţiei Administraţia Juridică din ministerul finlandez de justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS