21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul a schimbat din funcţie şase prefecţi

Guvernul a schimbat din funcţie şase prefecţi

Guvernul a decis astăzi eliberarea din funcţie a prefecţilor din judeţele Dolj şi Ialomiţa – foşti membri PD şi a prefectului de Teleorman – fost membru PNL, cei trei fiind numiţi în funcţia de inspector guvernamental, cea mai mică funcţie în ierarhia înalţilor funcţionari publici, informează NewsIn. Astfel, foştii democraţi Nicolae Giugea, prefect al judeţului Dolj şi Marinică Cazacu, prefect al judeţului Ialomiţa, dar şi Ionel Izină (fost membru PNL), prefect al judeţului Teleorman, au fost eliberaţi din funcţii şi numiţi inspectori guvernamentali. "Măsurile sunt luate de Executiv pentru întărirea capacităţii administrative şi pentru eficientizarea activităţii", a argumentat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.
În locul lor au fost numiţi temporar Dumitru Silviu – în judeţul Dolj, Stelian Caramitru – în Ialomiţa şi Zorinel Niculae – în Teleorman. Mircea Teodor Ghiţă a fost numit prefect de Bihor, în locul rămas vacant după numirea lui Ilie Bolojan în funcţia de secretar general al Guvernului.
Au fost numiţi, de asemenea, prefecţi Ion Popa în judeţul Argeş, Adriana Donciu în judeţul Braşov şi Dan Aurel Pricăjan în Hunedoara, foşti subprefecţi în aceleaşi judeţe. În funcţiile de subprefect, rămase vacante după avansarea acestora, au fost numiţi Ion Cârstoiu – în judeţul Argeş, Aurelian Leonard Danu – în Braşov şi Cristal Marius Vladu – în Hunedoara.
O hotărâre de Guvern adoptată de Executiv în luna aprilie reglementează mobilitatea înalţilor funcţionari publici, respectiv "modificarea raporturilor de serviciu pentru eficientizarea activităţii instituţiilor publice". Mobilitatea poate fi realizată doar o dată pe an, pentru aceeaşi persoană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU