23.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExperţi finlandezi vor asista Agenţia Naţională de Integritate în recrutarea şi pregătirea personalului

Experţi finlandezi vor asista Agenţia Naţională de Integritate în recrutarea şi pregătirea personalului

În cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează în Finlanda, în perioada 30 iulie – 1 august, la invitaţia omologului său, dna Tuija Brax, ministrul justiţiei, Tudor Chiuariu, a avut o întâlnire cu conducerea Institutului de Management Public – HAUS.
Tudor Chiuariu: „Am stabilit împreună cu partenerii finlandezi, ca experţi din cadrul Institutului de Management Public să acorde asistenţă conducerii Agenţiei Naţionale de Integritate în privinţa definirii unei strategii de resurse umane şi de training, în recrutarea şi pregătirea profesională a viitorilor inspectori de integritate. Am luat deja măsuri pentru ca această activitate să fie inclusă în proiectul PHARE «Îmbunătăţirea luptei împotriva corupţiei», derulat în cooperare cu partea finlandeză, şi a cărui perioadă de implementare va fi prelungită până în iunie 2008. Asistenţa va începe imediat după desemnarea conducerii Agenţiei”.
Institutul de Management Public – HAUS este una din cele mai renumite agenţii de formare profesională în domeniul administraţiei publice din Uniunea Europeană şi face parte din reţeaua institutelor de training pentru funcţionarii publici din UE.
Potrivit clasamentului realizat de Transparency International privind indicele percepţiei asupra corupţiei (CPI) pentru anul 2006, Finlanda este ţara cea mai puţin coruptă din lume. Aceasta ocupă astfel, la nivel global, prima poziţie în clasament, cu un indice al corupţiei de 0,4.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS