27.8 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate"Tarzan" a fost prins în flagrant

„Tarzan” a fost prins în flagrant

Ca urmare a mai multor sesizări primite din partea unor locuitori din blocurilor de locuinţe „Hexagoane”, din municipiul Brăila, o patrulă de jandarmi a executat misiuni specifice, pe timpul nopţii, cu scopul de a surprinde persoanele care sustrag bunuri din autoturismele parcate în zonă.
Astfel, oamenii legii au reuşit să-l surprindă în flagrant pe C. CORNEL de 25 ani, zis „Tarzan”, domiciliat în Brăila, în timp ce sustrăgea un motoscuter marca „Peugeot – Faster”, proprietatea numitului R.N.
 Menţionăm că cel în cauză, cunoscut cu antecedente penale, a pătruns în scara blocului nr. 5, din strada Griviţei, unde, pentru a fura motoscuterul, a desfăcut, prin smulgere, sistemul anti-furt aplicat pe roata din faţă, iar pentru deblocarea ghidonului şi pornirea motorului a avariat, cu ajutorul unui patent, sistemul de pornire cu cheie.
În urma controlului corporal efectuat asupra făptuitorului, au fost găsite mai multe chei tip yală şi lacăt şi un patent de secţionare a cablurilor electrice.
"Tarzan" a declarat oamenilor legii următoarele: „Aici am scos cleştele şi am tăiat şufa, după care am spart plasticul de la contact, apoi am încercat să-l pornesc… Când am dat să ies din scară m-au oprit jandarmii ”.
Proprietarul bunului sustras declara: „Am parcat motoscuterul în scară de două zile, pentru că am fost în staţiune, la Marea Neagră. „
 Un locatar al aceluiaşi bloc, în momentul în care a văzut echipajul de jandarmi, s-a apropiat şi a declarat: „ De trei ori mi s-a spart maşina în parcare. Eu daca îi prindeam îi strângeam de gît şi îi legam de roată. Mi-a spart maşina şi mie şi vecinului de la unu, de la şase şi lui vecina de vis-a-vis…sunt nişte nenorociţi, ăştia trebuie strânşi de gît şi aruncaţi la Dunăre. Mie mi-a furat începând de la scule, casetofon, pînă la toba de eşapament.”
 Pentru fapta sa, bărbatului de 25 de ani i-au fost întocmite actele premergătoare cercetării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar pentru continuarea cercetărilor acesta, împreună cu mijloacele materiale de probă, a fost predat Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS