15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateContinuă starea de calamitate în regiunea Cepelare din Munţii Rodopi

Continuă starea de calamitate în regiunea Cepelare din Munţii Rodopi

Continuă starea de calamitate în Cepelare, a anunţat primarul regiunii, Todor Bozukov. Incendiul este localizat, dar munca la lichidarea unor focare separate continuă. În fiecare seară, echipe de câte treizeci de persoane de la Direcţia Regională “Siguranţa Incendiului şi Apărarea Populaţiei”, lucrători de la Conducerea Regională a Pădurilor, şefi de ocol silvic şi voluntari fac de serviciu în părţile afectate.
“De o importanţă de prim grad este ca la faţa locului să fie oameni care cunosc bine raionul, dat fiind că focarele se află în locuri deosebit de greu accesibile, unde nu a păşit picior de om”, comentează primarul.
Lupta cu focul continuă deja a şaptea zi. Teritoriul afectat este în graniţele a 6.500 decari. Astăzi, din nou se aşteaptă să sosească un elicopter. Efectul de pe urma participării lui s-a dovedit deosebit de bun. Vântul şi temperaturile ridicate crează probleme în plus. Ca exemplu primarul a dat un focar, care nu a fost activ pe parcursul a trei zile. Reînnoirea neaşteptată a focului în diverse focare face dificilă totala lui stingere şi complică suplimentar situaţia de criză.
Primarul regiunii Cepelare a subliniat că, munca bună între diferitele instituţii şi participarea soldaţilor contribuie la coordonarea acţiunilor rapide pentru înăbuşirea incendiului. Este încă devreme să se spună cu exactitate când se va BULGARIA)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS