14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei persoane cu documente false au încercat să iasă ilegal din ţară

Trei persoane cu documente false au încercat să iasă ilegal din ţară

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat trei persoane – două cetăţene R. Moldova si un cetăţean sârb – care încercau să ajungă ilegal în Austria, în baza unor cărţi de identitate româneşti false.
* Ieri, în jurul orei 15.00, la P.T.F. Nădlac – judeţul Arad, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară două femei, care s-au legitimat cu cărţi de identitate româneşti.
În urma controlului, poliţiştii de frontieră au facut verificari, cu ajutorul aparaturii tehnice din dotare, constatând că cele două cărţi de identitate prezentate sunt false.  
Din cercetări, s-a stabilit că cele două femei sunt cetăţene R. Moldova, se numesc Maria U., în vârstă de 20 de ani, şi Maria S., în vârstă de 25 şi ambele au intrat legal în ţară prin P.T.F. Albiţa, săptămâna trecută.
Tinerele au declarat că, după ce au intrat legal în România, au primit documentele de la un cetăţean român, cu ajutorul caruia intenţionau să ajungă în Austria, de unde urmau să îi trimită românului o sumă de bani, pentru serviciul prestat.  

*Ieri, în jurul orei 17.45, la PTF Curtici – Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind cu trenul „Traianus”, care avea destinaţia finală Viena, un bărbat care s-a legitimat cu un paşaport bulgăresc.
In urma verificărilor, lucrătorii noştri au constatat că documentul prezentat era falsificat prin înlocuirea filei informatizate cu una rescanată şi relaminată.
Poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul este cetăţean sârb, se numeşte Ljubisa R. şi are 50 de ani. Bărbatul a intrat legal în tara prin P.T.F. Stamora – Moraviţa – judeţul Timis, în aceeaşi zi, în baza paşaportului personal.
Sârbul a declarat că a primit paşaportul în Serbia, de la o persoana ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 100 euro şi a apelat la această metodă  deoarece avea interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen. Bărbatul intenţiona să ajungă ilegal în Austria în baza paşaportului bulgăresc fals.
Cele trei persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecere ilegală a frontierei, la finalizarea cercetărilor urmând să fie prezentate procurorilor, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS