27.8 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFamilie de sârbi reţinută de frontiera româno-sârbă

Familie de sârbi reţinută de frontiera româno-sârbă

Alt grup de cetăţeni sârbi a fost reţinut de poliţiştii de frontieră din cadrul IJPF Timiş, în acest sfârşit de săptămână, la scurt timp după ce intrasera ilegal în România venind din Serbia.
Noaptea trecută, în jurul orelor 23.30, poliţiştii de frontieră timiseni au fost sesizaţi că, în zona localităţii Ionel, se află un grup de persoane care nu-şi justifică prezenţa şi care se îndreptă dinspre frontieră spre interior.
Grupul de persoane, format din cinci persoane, se deplasa dinspre ţara vecină, Serbia, spre Romania, peste camp, încercând să se ascundă.
Imediat, un echipaj al poliţiei de frontieră a cercetat zona şi a reţinut grupul de persoane.
Toate cele cinci de persoane reţinute, din care un bărbat, o femeie şi cei trei copii ai lor, minori, sunt cetăţeni sârbi şi plecasera în acea dimineaţă din ţara vecină, spre frontieră, hotărâţi să ajungă în România.
Pe parcursul cercetărilor, familia sârbă a solicitat statutul de refugiat, motiv pentru care poliţiştii de frontieră le-au întocmit demersurile specifice unor asemenea situaţii, după obţinerea avizelor necesare aceştia urmand sa fie preluaţi de reprezentanţii Oficiului Naţional de Refugiaţi, pentru finalizarea procedurilor prevăzute de lege.
În ultima lună, poliţiştii de frontieră timişeni au reţinut cinci grupuri de cetăţeni sârbi (57 de persoane) care au încercat să treacă ilegal frontiera sârbo-română, şi care, apoi, au solicitat statutul de refugiat, în ţara noastră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS