10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsfaltul Craiovei, umflat la preţ

Asfaltul Craiovei, umflat la preţ

Notele de plată achitate de municipalitatea din Bănie unor constructori pentru asfaltul de pe şase străzi din Craiova, aşternut în 2006, nu bat cu socoteala controlorilor Camerei de Conturi. Conform primelor concluzii ale Camerei de Conturi Dolj, Primăria Craiova ar fi plătit pentru asfaltare mai mult decât trebuia conform propriilor recepţii din 2006 cu aproximativ 1,2 miliarde de lei vechi.

Este vorba de străzile Viilor, Viorele, Aleea III Parângului, Carpenului, Murelor şi Aleea IV Primăverii. Aceste artere sunt inventariate la această oră de o comisie a primăriei, constituită prin dispoziţie a primarului Antonie Solomon. Edilul-şef a recunoscut că a dispus remăsurarea asfaltului pe străzile menţionate, dar a fost evaziv în privinţa motivului. „Trebuie să inventariem acele străzi, chiar dacă au fost asfaltate în 2006. Sunt nişte date care nu se potrivesc, dar nu e vorba de bani daţi în plus de primărie“, a spus Solomon. Adriana Motocu, directoarea Direcţiei servicii publice, departamentul care luat în primire de la constructori străzile menţionate în 2006, susţine că nu poate fi vorba de plăţi nejustificate.

„Nu se pune problema plăţilor nejustificate. Cel mai probabil este că lucrările s-au extins, devizele au fost întocmite pentru tot volumul de lucrări, dar în documentele primăriei au fost păstrate suprafeţele licitate ale investiţiei. De aici ar putea apărea o diferenţă, însă la inventariere se va vedea că s-a plătit pentru ce e în teren“, a explicat Motocu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS