17.3 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate23 de ani de închisoare pentru fostul şef AFAN

23 de ani de închisoare pentru fostul şef AFAN

Fostul şef al Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN), Alexandru Rădulescu, cel care în urmă cu un an a împuşcat mortal un tânăr de 29 de ani din Târgovişte, a fost condamnat ieri de instanţa Tribunalului Dâmboviţa la 23 de ani de închisoare.

Rădulescu a mai primit o pedeapsă complementară de cinci ani, pe care va trebui să o execute după cei 23 de ani de închisoare.

În plus, instanţa a stabilit că acesta trebuie să plătească familiei tânărului ucis 60.000 de lei daune materiale şi 200.000 de lei daune morale. Alexandru Rădulescu trebuie să mai achite celor doi tineri care se aflau în maşină în momentul în care Constantin Rădulescu a fost împuşcat în cap daune de 2.000 de lei.

Fostul şef AFAN trebuie să achite despăgubiri civile de 51.000 de lei spitalului bucureştean unde a fost internată victima, 50.000 de lei cheltuieli judiciare avocatului soţiei victimei şi 6.500 de lei cheltuieli judiciare pentru stat.

„Nu există pedeapsă pentru acest criminal“

 

Constanţa Rădulescu, mama tânărului ucis, a declarat, la aflarea sentinţei, că Alexandru Rădulescu ar fi meritat mai mulţi ani de închisoare: „Nu există pedeapsă pentru acest criminal! Oricât i-ar fi dat este prea puţin, dar, dat fiind că legile din ţară asta prevăd, noi suntem mulţumiţi“.

Avocatul lui Alexandru Rădulescu, Suzana Stan, a declarat că este o pedeapsă prea mare. „Urmează să luăm măsura procesuală pe care o considerăm necesară în continuare, în sensul de a ataca sau nu sentinţa judecătorească, atât cu privire la latura civilă a cauzei, cât şi la cea penală. În opinia mea, este o pedeapsă excesivă“, a precizat Suzana Stan.

Tânărul împuşcat de Alexandru Rădulescu se scălda, împreună cu soţia şi cu câţiva prieteni, într-un lac concesionat de către omul de fotbal. Incidentul a avut loc în satul Bunget, comuna Văcăreşti, la zece kilometri de Târgovişte. Victima, împuşcată în cap şi în gât, a murit după două săptămâni la spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS