19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZece persoane recuperate din largul mării

Zece persoane recuperate din largul mării

În ultimele 24 de ore, navele de intervenţie ale Poliţiei de Frontieră Constanţa  au intervenit prompt pentru salvarea a 10 persoane care se aflau în pericol, în largul mării.
* Ieri, în jurul orei 20.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au fost anunţaţi, prin intermediul Căpitaniei Mangalia, că o navă, pavilion Cambogia, cu şapte membri la bord, se află în pericol de scufundare.
 S-a dispus trimiterea de urgenţă, în zonă, a două ambarcaţiuni, de la Grupul de Nave Mangalia.
Nava, încarcată cu 975 tone de materiale de construcţii, s-a scufundat la o distanţă de aproximativ 3 mile marine, în dreptul localităţii Mangalia, iar cele şapte persoane din ambarcaţiune – patru cetăţeni georgieni, doi turci şi un ucrainean – au fost aduse în siguranţă la mal de lucrătorii noştri.
Celor şapte li s-a efectuat un control medical minim, însă nu au fost constatate probleme care să necesite internarea acestora.
Membrilor echipajului li s-a permis, conform procedurilor, intrarea în ţară.
În prezent, o navă a Poliţiei de Frontieră Constanţa patrulează, în continuare, zona respectivă, pentru supravegherea locului în care s-a produs incidentul.
* Tot ieri, în jurul orei 13.25, poliţiştii de frontieră de la Grupul de Nave Mangalia aflaţi în misiune, in zona staţiunii Neptun, au observat o persoană care se afla in pericol de înec.
Lucrătorii noştri, aflaţi pe o ambarcatiune model RIB 4022, au acţionat imediat şi au salvat persoana aflată în pericol. Tânara, recuperată din larg de poliţiştii de frontiera, este cetăţen din Belarus, are 18 ani şi se afla în concediu. Ajunsă la mal, tinerei i-a fost acordat primul ajutor, iar acum se află în afara oricărui pericol.
* La 5 minute după salvarea tinerei din Belarus, mai exact, in jurul orei 13.30, a fost înregistrată o alta solicitare prin serviciul 112, prin care poliţistii de frontieră au fost anunţaţi că două persoane, aflate în larg, în zona Vama Veche, nu reuşesc să ajungă la mal, din cauza valurilor puternice şi a epuizării fizice. O navă a Grupului de Nave Mangalia a plecat, imediat, pentru a-i recupera şi, la scurt timp, au fost aduşi în siguranta la mal, nefiind nevoie de ingrijiri speciale.
*   Astăzi, în jurul orei 04.00, în zona localităţii Costineşti, poliţiştii de frontiera au fost anunţaţi că un tânăr a intrat în mare, iar apoi nu a mai fost văzut de prietenii săi. Lucrătorii noştri au început imediat căutările, însă, până în acest moment, tânărul nu a fost găsit. Căutările continuă pe tot parcursul zilei de astăzi.
Cu  aceasta  ocazie, atragem  atentia  persoanelor  care-si  vor  petrece concediul  pe litoral sa nu se aventureze la distanta mare de tarm si sa nu utilizeze mijloace  neadecvate, in special cand vremea este nefavorabila. In situatii de urgenta pe mare, recomandam cetatenilor sa solicite sprijinul Politiei de Frontiera, apeland numerele  „112” sau „959”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS