19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeverinean prins în timp ce încerca să schimbe valută falsă

Severinean prins în timp ce încerca să schimbe valută falsă

Poliţiştii de frontieră au depistat ieri un severinean care încerca să schimbe două bancnote de 50 de euro false, la o casă de schimb valutar.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului Combaterea Infractionalităţii Transfrontaliere al IJPF Mehedinţi au fost sesizaţi de către un lucrător din cadrul unei case de schimb valutar din Drobeta Turnu Severin că o persoană încercă să schimbe două bancnote de 50 de euro care păreau false.
Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, surprinzându-l pe Adrian F.,  de 35 de ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce solicita operatorului biroului de schimb valutar, schimbarea celor două bancnote de 50 de euro, în lei.
În urma verificărilor efectuate cu aparatura din dotare şi a confirmării date şi de aparatura tehnică a biroului de schimb valutar, s-a stabilit că cele două bancnote nu prezentau elementele de siguranţă specifice unor bancnote de acelaşi gen aflate în uz, mai mult acestea aveau inscripţionate şi aceeaşi serie.
Adrian  F. a fost condus la sediul IJPF Mehedinţi, unde poliţiştii de frontieră i-au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie de monede sau alte valori străine falsificate, acte ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, pentru declinarea competenţei în favoarea IPJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS