22.3 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateINTEC Bucureşti – relansat la privatizare

INTEC Bucureşti – relansat la privatizare

AVAS a oferit, din nou, la vânzare, miercuri, 26 iulie 2007, pachetul reprezentând 70,11% din acţiunile INTEC S.A. Bucureşti. Metoda de vânzare a celor 190.211 acţiuni, stabilită în conformitate cu prevederile H.G. 2.193/2004, este negocierea pe bază de oferte tehnice, în cadrul căreia oferta tehnică va deţine o pondere de 60%.  
Informaţii suplimentare pentru investigarea societăţii în vederea întocmirii Ofertei de cumpărare vor fi disponibile în cadrul Camerei de Date organizată la sediul S.C. INTEC  S.A. Bucureşti, în perioada 25.07.2007 – 10.08.2007, pe baza unei taxe de acces direct, în condiţiile precizate în H.G. nr. 577/2002 şi în Dosarul de Prezentare.
INTEC S.A. Bucureşti activează în domeniul cercetării şi dezvoltării în ştiinţe fizice şi naturale. Acţionarii societăţii sunt: AVAS – 70,11%, Aris Consult Invest S.R.L. – 29,52%, Dan Codescu – 0,37%.
Taxa de acces direct la date şi informaţii este de 739,20 lei, la care se adaugă TVA, iar Dosarul de Prezentare este 1.056 lei, la care se adaugă TVA. Garanţia de participare, în sumă de 95.105,5 lei, se va depune într-una din formele precizate în Dosarul de Prezentare. Pentru participarea la negociere este obligatorie cumpărarea Dosarului de prezentare.
La negociere vor putea participa numai ofertanţii care prezintă dovada îndeplinirii cumulative a următoarelor criterii de precalificare:
1. inexistenţa sancţiunilor penale pentru săvârşirea următoarelor fapte: gestiune frauduloasă, abuz de încredere, fals, înşelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, dare sau luare de mită sau alte contravenţii şi infracţiuni prevăzute în Legea nr. 11/1991 privind combaterea concurenţei neloiale, cu modificările şi completările ulterioare – criteriu eliminatoriu;
2. experienţă în domeniul cercetării-dezvoltării pentru ramura de stiinţă a societăţii comerciale de cercetare – dezvoltare sau pentru o ramură înrudită;
3. bonitate financiară şi capacitate de a prelua o nouă afacere.
Data limită pentru depunerea documentelor de precalificare şi de participare, împreună cu ofertele finale, este 13.08.2007, ora 12,00. Documentele de precalificare se vor deschide la data de 13.08.2007, ora 13,00 în prezenţa tuturor potenţialilor cumpărători.
Menţionăm că, în conformitate cu prevederile art. 7 alin (2) din H.G. nr. 2.193/2004:  “În cazul în care procesul de privatizare a unei societăţi comerciale de cercetare – dezvoltare nu se poate finaliza în urma aplicării, de două ori consecutiv în termenul de valabilitate a preţului de ofertă, a metodei negocierii, pentru motive întemeiate, cum ar fi: lipsa ofertanţilor, neîndeplinirea criteriilor de precalificare şi altele asemenea, în limitele strategiei de privatizare, instituţia publică implicată poate schimba metoda de privatizare cu una dintre următoarele metode:
a) negociere pe bază de oferte finale, îmbunătăţite şi irevocabile;
b) licitaţie cu strigare la preţul simbolic reprezentând echivalentul unui euro.”
Colegiul Director al AVAS a aprobat prelungirea cu 30 de zile a ofertei de vânzare a pachetului de acţiuni deţinut la INTEC Bucureşti, respectiv până la 31 august 2007. Oferta iniţială era valabilă până la 1 august.
Reamintim că, în cazul precedentei lansări la privatizare a acestei companii, cei trei ofertanţi, SC BG MANAGEMENT CONSULTANTS SRL în consorţiu cu persoana fizică Dinescu Lucian, consorţiul format din SC A2 IMPEX SRL, SC UTTIS INDUSTRIES SA, SC CEROB SRL, ASOCIAŢIA PAS INTEC 2004 şi SC ATLASSIB SRL SIBIU, au fost eliminaţi de la negocieri deoarece au obţinut un punctaj de precalificare sub 60 de puncte, punctaj minim impus de prevederile HG nr. 2.193/2004. Precizăm că aceste criterii de precalificare trebuiesc îndeplinite cumulativ. Primii doi ofertanţi au contestat deja, în justiţie, eliminarea de la negocieri.

            

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS