27.8 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei cetăţeni turci depistaţi de poliţiştii de frontieră cu acte false

Trei cetăţeni turci depistaţi de poliţiştii de frontieră cu acte false

Poliţiştii de frontieră arădeni au reţinut, în cursul zilei de ieri, trei cetăţeni turci care intenţionau să iasă ilegal din România, folosindu-se de acte de identitate false.

Ieri, în jurul orei 07.20, pe sensul de ieşire din România, în P.T.F. Vărşand – judeţul Arad, s-a prezentat un bărbat, care s-a legitimat cu un paşaport turcesc.
În urma verificărilor efectuate de lucrătorii noştri, s-a constatat că între bărbatul prezent în punctul de trecere a frontierei şi cel din fotografia aplicată în paşaport există diferenţe de fizionomie.
Poliţiştii de frontieră au stabilit, pe baza declaraţiei celui in cauză şi în urma cercetărilor, că actul nu îi aparţine, iar barbatul este cetăţean turc si se numeşte Nihat E., în vârstă de 43 de ani.
Asupra persoanei în cauză, la controlul bagajelor, a fost descoperită şi o carte de identitate falsă total, eliberată cu aceleaşi date de identitate ca si paşaportul.
Cetateanul turc a declarat că documentele aparţin vărului său şi intenţiona să ajungă în Germania, pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Câteva ore mai târziu, la P.T.F. Nădlac, pe sensul de ieşire din ţară, doi bărbaţi au prezentat la controlul de frontieră cărţi de identitate bulgăreşti.
Lucrătorii noştri au avut suspiciuni în legătură cu autenticitatea documentelor prezentate şi le-au verificat cu ajutorul aparaturii tehnice din dotare, constatând că sunt falsificate.
În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi bărbaţi sunt cetăţeni turci, se numesc Mehmet A., în vârstă de 38 de ani, şi Mahmut A., în vârstă de 24 de ani.
Cei doi turci au declarat că au obţinut documentele prezentate la ieşirea din ţară în Bulgaria de la un cetăţean turc, a cărui identitate nu o cunosc, în schimbul sumei de 1.000 de euro, fiecare. Aceştia intenţionau să meargă în Germania pentru a-şi găsi locuri de muncă.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor trei cetăţeni turci actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea si tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat, urmând să fie prezentaţi procurorilor pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS