13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirculaţie restricţionată din cauza caniculei

Circulaţie restricţionată din cauza caniculei

Programul de lucru pentru reabilitarea a două drumuri naţionale a fost modificat din cauza temperaturilor ridicate, urmând ca pe timpul nopţii să fie făcută aprovizionarea cu materiale cu vehiculele de peste şapte tone, a declarat ieri secretarul de stat Septimiu Buzaşu.

„Am cerut firmelor de construcţii să schimbe programul de lucru. În timpul zilei să execute lucrări mai uşoare şi să folosească pentru transportul materialelor vehiculele sub 7,5 tone, iar pe timpul nopţii să aducă materialele cu cele cu tonaj de peste 7,5“, a explicat secretarul de stat.

Se vor schimba programele de lucru pe DN 6, tronsoanele Orşova Caransebeş şi Filiaşi – Ciochiuţa, şi pe DN 5, Adunaţii Copăceni – Giurgiu. Pe cele două tronsoane de pe DN 6 se execută lucrări de reabilitare, iar pe DN 5 se fac lucrări pentru lărgirea drumului la patru benzi.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a decis ca, începând din 18 iulie, să impună restricţii de circulaţie, între orele 11.00 şi 20.00, pentru vehiculele de peste şapte tone pe autostrăzi, drumuri naţionale şi europene pe raza a 21 de judeţe, excepţie făcând centura Bucureşti. Restricţiile vor fi aplicate pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, între orele 11.00 – 20.00, pentru judeţele Bihor, Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Iaşi, Botoşani şi Ilfov. De asemenea, ieri, CNADNR a anunţat că din categoriile de vehicule exceptate vor face parte şi cele care efectuează transporturi de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS