12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoi puncte de prim ajutor în caz de caniculă

Noi puncte de prim ajutor în caz de caniculă

Corturile pentru acordarea primului ajutor în caz de caniculă vor fi înlocuite, de astăzi, cu puncte de prim ajutor care vor fi amenajate în Craiova, la Gară, în Piaţa Centrală, la Teatrul Naţional şi Prefectura Dolj, a declarat vineri prof. dr. Dan Gabriel Mogoş, directorul executiv al Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Dolj.
Directorul ASP Dolj susţine că hotărârea desfiinţării corturilor aparţine Ministerului Sănătăţii Publice, care a ajuns la concluzia că nu sunt cele mai potrivite locuri în care să fie acordat primul ajutor. „Căldura înăbuşitoare, lipsa aerului condiţionat şi a frigiderelor din aceste corturi care, în plus, se destrămau la prima furtună au fost câteva argumente pentru găsirea unor locaţii corespunzătoare. Corturile au fost o soluţie de necesitate la un moment dat. Anul trecut, de exemplu, a funcţionat, pentru că perioada de caniculă a fost scurtă“, a spus Mogoş.
Dintre cele patru noi puncte de prim ajutor nominalizate de directorul ASP Dolj, cel din Piaţa Centrală ar putea să fie folosit permanent, inclusiv pe perioada iernii, ca adăpost pentru săraci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS