21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCanalizare în valea Runcu

Canalizare în valea Runcu

În groapa pe care autorităţile Craiovei o numesc strada Runcu au început lucrările de canalizare, după ce locuitorii din Valea Roşie au profitat de proiectul Gazetei de Sud „Fii vocea cartierului tău!“ şi au cerut public să fie primiţi în Bănie.

Alt rezultat „adânc“ al proiectului „Fii vocea cartierului tău!“, derulat de Gazeta de Sud în Craiova începând din noiembrie 2006, este vizibil în Valea Roşie. Este vorba de realizarea utilităţilor pe strada Runcu, unde locatarii au acuzat Primăria Craiova de dispreţ la adresa contribuabilului fiindcă nu a mişcat un deget pentru a realiza câţiva metri de canalizare, câţiva de reţea de alimentare cu apă şi tot atâţia de asfalt. Ei au mai arătat cum strada Runcu, de fapt o groapă prelungă, situată sub nivelul blocurilor din jur, devine impracticabilă la fiecare ploaie din cauză că nu este nici măcat pietruită. Oamenii
şi-au strigat pur şi simplu durerea la întâlnirea cu autorităţile publice ale Băniei la care au participat în ianuarie 2007, alături de Gazeta de Sud. Redactorii GdS au publicat, ca în multe alte cazuri din cartierele vizitate de proiectul „Fii vocea cartierului tău!“, necazul craiovenilor de pe strada Runcu şi declaraţiile oficialilor, care susţineau că problema e ca şi rezolvată. În urmă cu o lună, GdS a avut o reacţie dură la adresa Primăriei Craiova, care şi-a încălcat promisiunile făcute în ianuarie, lăsându-i pe oameni să aştepte în zadar un semn că ar intenţiona cineva, acolo, la sediul municipalităţii, să-i aducă mai aproape de civilizaţie. Zilele trecute însă, angajaţii Companiei de Apă „Oltenia“ SA, la comanda Primăriei Craiova, au început săpăturile pe strada Runcu, pentru amenajarea reţelei de canalizare şi pentru reabilitarea celei de alimentare cu apă potabilă, veche de o jumătate de secol. Potrivit preşedintelui Companiei de Apă, Constantin Stamatoiu, în câteva zile reţeaua poate fi gata. „Am început lucrările şi am adus şi conductele. Sunt câteva zeci de metri de canalizare. În maximum două săptămâni cred că sistemul va fi funcţional, incluzând aici şi reţeaua de alimentare cu apă potabilă, care trebuie doar reparată“, a explicat Stamatoiu.
Primăria Craiova are în vedere strada Runcu şi pentru asfaltare. Directorul Direcţiei servicii publice, Adriana Motocu, spune însă că mai este nevoie de timp, pentru că, deşi strada Runcu are mai puţin de 100 m lungime, nu poate fi asfaltată fără un studiu de fezabilitate, care este în curs de finalizare.

În septembrie începe

Gazeta de Sud îi aşteaptă pe craioveni după vacanţă, în septembrie 2007, la o nouă confruntare cu autorităţile. Undeva, în centrul Craiovei, într-un loc şi la o dată pe care le va comunica, GdS va îi va invita pe oficiali să le spună oamenilor de ce n-au făcut şi când vor face ceea ce trebuie să facă o primărie pentru comunitate. Proiectul „Fii vocea cartierului tău!“ va puncta astfel cea de-a opta întâlnire craioveni-autorităţi-ziarişti, după ce a străbătut cartierele Craioviţa, 1 Mai, Valea Roşie, George Eenescu, Brestei, Brazda lui Novac şi Rovine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS