10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtocol între Transporturi şi Interne pentru paza autostrăzilor

Protocol între Transporturi şi Interne pentru paza autostrăzilor

La propunerea primului-ministru, membrii Cabinetului au discutat astăzi despre modul în care autorităţile se vor implica în prevenirea accidentelor rutiere, a declarat Camelia Spătaru, Purtătorul de Cuvânt al Guvernului, la finalul şedinţei Executivului. "Premierul Tăriceanu a cerut miniştrilor Transporturilor şi Internelor şi Reformei Administrative să încheie un Protocol pe baza căruia cele două ministere să întreprindă măsuri de pază a dotărilor de pe Autostradă şi de intervenţie rapidă în caz de accidente", a spus Camelia Spătaru.
Premierul Tăriceanu a precizat că trebuie stabilite proceduri clare, iar cei care nu le îndeplinesc trebuie sancţionaţi pentru a preîntâmpina producerea unor alte accidente, a adăugat Camelia Spătaru. Purtătorul de Cuvânt al Guvernului a precizat că premierul Tăriceanu s-a arătat îngrijorat de faptul că pe Autostradă Bucureşti-Constanţa au fost furate cablurile, motiv pentru care nu funcţionează panourile de semnalizare şi telefoanele de urgenţă. Premierul a cerut măsuri urgente pentru repunerea în funcţiune a instalaţiilor pe Autostradă.
În cadrul discuţiei, primul-ministru Tăriceanu a arătat că apreciază modul în care a intervenit ministrul Internelor şi Reformei Administrative, care a dispus sancţionarea şefilor serviciilor care răspundeau de autostradă. De asemenea, premierul i-a solicitat o anchetă internă pentru a analiza modul în care s-a intervenit după accidentele produse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS