13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCadrele didactice cu boli psihice, evaluate de o comisie naţională

Cadrele didactice cu boli psihice, evaluate de o comisie naţională

Ministerul Educaţiei va propune Ministerului Sănătăţii înfiinţarea unei comisii naţionale pentru evaluarea cadrelor didactice cu probleme psihice, acest organism urmând să stabilească dacă un profesor diagnosticat cu afecţiuni mentale poate să predea sau trebuie exclus din sistemul de învăţământ, informează NewsIn.
"Nu există niciun judeţ cu profesori care să nu aibă probleme", a declarat, pentru NewsIn, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Svetlana Preoteasa. Aceasta a mai spus că profesorii care nu sunt apţi să predea rămân totuşi în sistemul de învăţământ pentru că vin cu o adeverinţă de la spital sau de la medicul de familie care atestă că sunt sub tratament, dar că totuşi sunt apţi să predea.
Svetlana Preoteasa a dat exemplul unui profesor din Vâlcea care "bate elevii cu ranga" şi care "a folosit spray paralizant pe coridoare" întrerupând cursurile din această cauză. Potrivit secretarului de stat, Ministerul Educaţiei nu a putut face nimic, pentru că respectivul profesor a dovedit că se afla sub tratament pentru afecţiuni psihice, dar avea adeverinţă de la medic că este apt să ţină cursuri. Potrivit legislaţiei, nu putea fi dat afară din sistem, susţine oficialul Ministerului Educaţiei.
Secretarul de stat e de părere că se impune necesitatea înfiinţării unei comisii naţionale cu putere de decizie care să stabiliească dacă aceşti profesori mai au ce căuta la catedră sau nu. Ministerul Educaţiei urmează să trimită Ministerului Sănătăţii "în cel mai scurt timp" o solicitare pentru înfiinţarea unei astfel de comisii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU