16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Abhaziei a fost rănit într-un atac

Premierul Abhaziei a fost rănit într-un atac

Premierul republicii separatiste Abhazia a fost uşor rănit astăzi, când persoane neidentificate au tras asupra maşinii în care se afla, a anunţat Ministerul de Interne abhaz. Atacul asupra maşinii lui Alexander Ankvab a fost comis pe un drum principal din capitala Suhumi.
"Rănile sale nu sunt foarte grave, dar a primit îngrijiri la spital", a declarat viceministrul de externe al regiunii separatiste, Maxim Gvindzia, citat de AFP. "Incidentul face obiectul unei anchete", a adăugat el. Potrivit oficialului abhaz, atacatorii au folosit arme automate.
Pe de altă parte, premierul, citat de agenţia Interfax, a afirmat că a fost victima unui atac cu lansatoare de rachete. "Am suferit o comoţie şi mai multe răni la spate. O grenadă a atins portbagajul maşinii mele de serviciu, când mergeam de la Guadut (localitate situată la 40 de kilometri nord de Suhumi, pe malul mării Negre – n.red.) la Suhumi", a spus Ankvab, citat de Interfax. "După ce am primit îngrijiri la spital, m-am întors acasă. Probabil că mă voi întoarce la lucru astăzi (luni – n.red.)", a adăugat el.
Autorităţile au lansat o anchetă pentru "terorism", iar poliţia se află în stare de alertă, transmit agenţiile ruse de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS