32.8 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Minori salvaţi dintr-o barcă în derivă pe Dunăre

Mehedinţi: Minori salvaţi dintr-o barcă în derivă pe Dunăre

O patrulă de cercetare fluvială din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova a acţionat prompt pentru salvarea a doi minori, care se aflau într-o barcă, în golful Cerna, şi care nu mai puteau ajunge la mal din cauza vântului puternic şi a curenţilor fluviului Dunărea.
Duminică, în jurul orei 19.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Orşova – judeţul Mehedinţi au observat, pe direcţia portului comercial Orşova, la aproximativ 800 de metri de malul românesc, o ambarcaţiune de agrement care plutea în derivă şi la bordul căreia se aflau două persoane. Starea de agitaţie a acestora, vântul puternic şi curentul fluviului care purta barca tot mai în larg, spre malul sârbesc, i-au determinat pe poliţiştii de frontieră orşoveni să declanşeze imediat o acţiune de salvare şi recuperare a celor două persoane.
Astfel, în ajutorul celor două persoane, a fost trimisă, de urgenţă, ambarcaţiunea rapidă de intervenţie a poliţiei de frontieră aflată în serviciu în portul Orşova, care i-a adus, în siguranţă, la sediul Poliţiei de Frontieră din Orşova.
Lucrătorii nostri au stabilit cei doi sunt minori şi se numesc C. M., în vârstă de 16 ani, cu domiciliul în Viceenzza, Italia şi A.I., în vârstă de 14 ani, din Orşova.
Tinerii au declarat că au vrut să se plimbe cu barca, fără ştirea părinţilor, dar s-au îndepărtat prea mult de mal şi ambarcatiunea a fost luata de curentii fluviului Dunărea.
Poliţiştii de frontieră i-au incredinţat pe cei doi minori părinţilor, după ce s-au asigurat că nu necesită îngrijiri medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS