12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraioveni inundaţi cu asfalt

Craioveni inundaţi cu asfalt

Mai mulţi craioveni de pe strada George Fotino au sesizat primăria că asfaltul proaspăt turnat este peste nivelul de acces în garaje. Oamenii se tem că la prima ploaie apa le va inunda construcţiile şi spun că lucrarea a fost executată în bătaie de joc de SCT Bucureşti.

Indignarea lor a atins cote maxime ieri, când angajaţii firmei care pune covorul asfaltic i-au anunţat că în câteva zile vor aşterne încă un strat. „Puteau să facă măcar o scurgere. Aşa, apa ne va inunda garajele la prima ploaie. Noi deţinem aici construcţii autorizate, pe care nu le putem modifica. Ne-au spus că, dacă nu ne convine, să tăiem uşile şi să înălţăm pragurile. Eventual să ne facem şi nişte rampe, ca să mai putem intra cu maşinile. Iar dacă mai toarnă un covor va fi şi mai rău“, a spus Anca Ciobanu, una dintre proprietarii garajelor de pe strada George Fotino.

Garajele au fost autorizate pe vremea când strada era pavată cu piatră cubică, la un nivel mult mai scăzut şi nu exista pericolul inundării lor.

Covorul asfaltic a fost aşternut însă peste piatră, depăşindu-se nivelul iniţial. Reprezentanţii municipalităţii susţin că lucrarea a fost făcută conform proiectului şi că posibilitatea ca suprafaţa asfaltului să depăşească înălţimea pragurilor garajelor a fost luată în calcul.

„Drumul a fost asfaltat de aşa natură încât apa să se scurgă în direcţia opusă construcţiilor. Inspectorii vor merge însă să verifice şi să găsească soluţia împreună cu constructorii“, a declarat Adriana Motocu, directoarea Direcţiei servicii publice a Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU