10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Băsescu cere reluarea lucrărilor la drumul Valea Jiului - Herculane

Preşedintele Băsescu cere reluarea lucrărilor la drumul Valea Jiului – Herculane

Preşedintele României, Traian Băsescu, a spus astăzi, după o vizită la lucrările la DN 66A, care ar urma să lege Valea Jiului de staţiunea Herculane – drum început pe vremea când era ministrul transporturilor-, că va sesiza Parchetul General în legătură cu stoparea lucrărilor, informează NewsIn.
Preşedintele a arătat că în DN66 A, ale cărui lucrări au fost stopate din cauza lipsei acordului de mediu, s-au investit câteva sute de miliarde de lei, adică mai mult de 100 de milioane de dolari, iar sistarea lucrărilor este luată în urma unei decizi politice.
„Decizia politică nu o să fie permanent să nu se facă această investiţie. Decizia politică de sistare s-a mai dat odată în perioada guvernului Năstase, iar acum s-a mai dat odată. Pot să constat iresponsabilitate majoră. Trebuia să se dea sistare, dacă aveau de analizat, cu continuarea lucrărilor de conservare. Peste lucrarea asta va trece o iarnă. E o birocraţie care trebuie desfiinţată pur şi simplu. Atitudine pot să iau în acest caz, măsuri nu, sunt alte instituţii care trebuie să ia. Instituţiile statului nu-şi fac treaba aici. Au îngropat sute de miliarde de lei şi trebuie să răspundă. Categoric voi sesiza Parchetul. Să vedem cum reacţionează structurile statului român când e vorba de bani publici, că văd că au o grijă extraordinară de banii sectorului privat şi asta e foarte bine că au grijă, dar de banii publici nu pot să aibă grijă ”, a declarat Traian Băsescu.
Şeful statului a mai susţinut, la Uricani, că lucrările la DN 66A vor fi continuate, iar drumul finalizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS