17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCapcanele teroriste de la Londra, anunţate pe un forum al Al-Qaida

Capcanele teroriste de la Londra, anunţate pe un forum al Al-Qaida

Un mesaj publicat pe un site utilizat uneori de Al-Qaida vorbea despre un atac la Londra, cu câteva ore înainte ca poliţia să dejoace atentatul cu maşină-capcană de ieri, din capitala britanică, informează postul american de televiziune CBS News.
Mesajul postat pe forumul de discuţii Al-Hesbah avertiza: "Londra va fi atacată", potrivit postului de televiziune american, citat de NewsIn.
"În numele lui Dumnezeu cel plin de milă. Marea Britanie se aşteaptă la atacuri ale al-Qaida?", continuă textul al cărui autor se prezintă sub numele Abu Osama al-Hazeen. "Astăzi spun: bucuraţi-vă în numele lui Allah, Londra va fi atacată", continuă mesajul, care condamnă înnobilarea autorului "Versetelor satanice", Salman Rushdie, şi rolul jucat de britanici în Irak.
CBS afirmă că nu a putut confirma din surse independente o legătură între acest mesaj difuzat joi şi descoperirea, vineri, a două maşini-capcană în centrul turistic al Londrei.
Site-ul Al-Hesbah este unul dintre forumurile jihadiste cele mai utilizate de pe internet şi a fost deja folosit de al-Qaida şi talibani, potrivit CBS.
Şeful secţiei antiterorism a Scotland Yard, Peter Clarke, a refuzat să speculeze pe tema identităţii "autorilor" tentativei de atentat de la Londra, dejucată cu opt zile înainte de comemorarea a doi ani de la atentatele din 7 iulie 2005, în care au murit 56 de persoane, inclusiv cei patru autori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS