22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Aniversări la puşcărie

Craiova: Aniversări la puşcărie

http:http://www.youtube.com/watch?v=Y7cu4SzY5UQ
http:http://www.youtube.com/watch?v=lthW-R7WE8I

Cu ocazia Zilei Penitenciarelor, astăzi, PMS Craiova a organizat pentru persoanele private de libertate un spectacol cultural artistic, susţinut de actori de revistă şi intrepreţi de muzică populară. Tot în aceaastă zi s-a aniversat un an de la înfiinţarea studioului de televiziune al penitenciarului – Info Tv.
Activitatea este cuprinsă în calendarul unor manifestări mai ample, prilejuite de sărbătoarea creştină a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, patroni spirituali ai sistemului penitenciar din România.
Ca în fiecare an, în ziua de 29 iunie, va fi organizat, pentru persoanele private de libertate, un spectacol cultural-artistic în clubul deţinuţilor. În programul acestui spectacol vor fi cuprinse  atât momente folclorice cât şi interpretări ale unor creaţii lirice cu caracter religios, în concordanţă cu însemnătatea spirituală a zilei.
Principalul moment al zilei va fi constituit de sărbătorirea postului de televiziune cu circuit închis "INFOtv". Lansat în ziua de 29 iunie 2006 cu sprijinul Fundaţiei Române pentru Artele Comunicării, INFOtv a încercat să conecteze persoanele private de libertate la realităţile societăţii, să le informeze şi să le aducă mai aproape lumea pe care, pentru o perioadă de timp, nu au posibilitatea de a o mai vedea cu proprii ochi. În fiecare vineri, timp de două ore, au fost prezentate emisiuni de cultură, de informare, reportaje realizate în penitenciar şi nu numai, spectacole înregistrate ale deţinuţilor şi multe altele. (Mai multe amănunte în ediţia de luni a Gazetei de Sud)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS