19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci studenţi de la "Spiru Haret", reţinuţi pentru fraude cu carduri

Cinci studenţi de la „Spiru Haret”, reţinuţi pentru fraude cu carduri

Cinci tineri vasluieni, studenţi ai Universităţii "Spiru Haret" din Capitală, au fost reţinuţi de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi procurorii DIICOT pentru mai multe fraude cu carduri. Alţi doi colegi ai lor sunt cercetaţi în stare de libertate pentru acelaşi gen de fapte.
Operaţiunile frauduloase derulate de cei şapte prin Internet au ieşit la iveală în luna mai a acestui an, la sesizarea unei firme din Craiova, căreia mai multe persoane din SUA i s-au plâns că le-au fost folosite cardurile pentru cumpărături din magazinul virtual pe care societatea îl administrează, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române. Anchetatorii nu au stabilit încă în ce fel au intrat studenţii români în posesia numerelor de card americane, însă au constatat un prejudiciu de circa 50.000 de lei. Cei şapte studenţi cumpărau cu cardurile americanilor telefoane mobile, aparate de fotografiat, laptop-uri de ultimă generaţie, pe care ulterior le vindeau sub preţ.
La percheziţiile efectuate joi dimineaţă la şapte adrese din Bucureşti, poliţiştii au găsit 15 telefoane, un aparat de fotografiat, trei hard-diskuri, 2.000 de lei, carduri cu bandă magnetică, precum şi ultimele colete primite de studenţi de la societatea craioveană care administra magazinul virtual.
Potrivit anchetatorilor, studenţii aveau închiriate şapte apartamente – două în sectorul 6, unde şi locuiau, şi alte cinci în sectorul 2, pe care le foloseau ca destinatar pentru cumpărăturile făcute pe Internet. Pentru a nu fi identificaţi, utilizau programe de ascundere a identităţii calculatorului, acesta figurând ca fiind din SUA. De asemenea, la primirea produselor, firmei de curierat îi erau indicate o identitate falsă şi adresa unuia dintre apartamentele închiriate în sectorul 2.
Studenţii au fost prinşi după mai multe zile în care au fost supravegheaţi, iar astăzi cinci dintre ei au fost prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS