31.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Poluare cu produse chimice pe sectorul sârbesc al Dunării

Mehedinţi: Poluare cu produse chimice pe sectorul sârbesc al Dunării

Sectorul sârbesc al Dunării a fost poluat cu irizaţii de produse chimice în urma unui accident produs la o fabrică de produse chimice din Pancevo (Serbia), care nu a afectat, până în prezent, sectorul românesc al fluviului, au declarat astăzi reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu, citaţi de NewsIn.
"Au apărut nişte irizaţii cu produse chimice, în urma unui accident la o fabrică de produse chimice de la Pancevo, dar prezenţa lor nu a fost constatată decât pe sectorul sârbesc al Dunării", au spus sursele citate.
De asemenea, reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu au arătat că autorităţile de mediu, împreună cu reprezentanţii Direcţiei Apelor Române sunt prezenţi la faţa locului pentru a preîntâmpina posibila extindere a poluării pe sectorul românesc al fluviului.
"În acest moment, comisarii de la Garda de Mediu Mehedinţi, împreună cu reprezentanţii Agenţiei de Mediu locale şi cei ai Apelor Române sunt la faţa locului şi au luat deja măsurile necesare, dar, cel mai probabil, irizaţiile nu vor ajunge şi la noi, având în vedere direcţia vântului", au mai precizat reprezentanţii Gărzii de Mediu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS