14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGesturile politicienilor români, analizate de un specialist în limbajul trupului

Gesturile politicienilor români, analizate de un specialist în limbajul trupului

Traian Băsescu pare un politician umil şi preocupat de problemele populaţiei, gesturile lui Tăriceanu denotă nesiguranţă, iar Gigi Becali se crede Dumnezeu. Aşa a interpretat Alan Pease, unul dintre cei mai cunoscuţi experţi din lume în limbajul corpului, gesturile politicienilor români, la solicitarea Realitatea TV, unde a analizat limbajul non-verbal al actorilor politici.
Despre Traian Băsescu, preşedintele României: "Are în permanenţă un zâmbet larg. Oamenii îl plac pentru că figura lui nu li se pare ameninţătoare, ba din contră e umilă. În momentul în care se strânge mâna, se apleacă puţin, un gest care arată că nu este mai important decât ei", spune Alan Pease.
Despre Călin Popescu Tăriceanu, premier: "Chiar dacă premierul pare sigur pe el în public, există anumite indicii care denotă nervozitate ascunsă. Îşi încheie sacoul, se joacă cu pixul, îşi caută lucruri din buzunari, lucruri care probabil nici măcar nu există. Toate acestea îi conferă siguranţă", consideră specialistul australian.
Despre Corneliu Vadim Tudor, preşedinte PRM: "Acest bărbat arată ca şi cum ar fi stat aşezat pe ceva foarte ascuţit. Nu pare un om sensibil şi grijuliu, ci un om care nu se uită în ochii celor pe care îi întâlneşte, nu-i bagă în seamă şi trece mai departe. Când vorbeşte, foloseşte mâna asemenea lui Hitler, iar acest gest, dar şi ochelarii denotă că este o persoană aspră", este de părere Pease.
Despre Dan Voiculescu, preşedinte PC: "Această persoană este foarte tensionată. Îşi frământă mâinile, iar aceste gesturi denotă frustrare şi tensiunie. Aici îşi acoperă gura cu mâna. Le spun politicienilor să nu-şi mai acopere gura când vorbesc pentru că arată ca şi cum nu ar spune adevărul şi ar ascunde informaţii", susţine specialistul.
Despre Mircea Geoană, preşedinte PSD: "Acest politican întruchipează imaginea clasei muncitoare. Sunt unul dintre voi. Nu am cravată şi nu am nevoie de sacou, am mâinile muncite. Dar dacă îi vezi palmele mai de aproape, observi că poate nu a lucrat nici măcar în grădină", precizează Alan Pease.
Despre Gigi Becali, preşedinte PNG: "Cu mâna în buzunar şi fără să se uite în jur, acest politician vrea să spună că este o persoană foarte importantă. Voi nu sunteţi importanţi, eu sunt cea mai importantă persoană. Eu sunt, de fapt, chiar Dumnezeu.", crede interpretul australian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS